Boyfriend jeans

  
Ville bara påpeka det absurda i termen boyfriend jeans. De understa jeansen är mina egna ”boyfriend” modell från Lindex. De översta är min riktiga boyfriends jeans.

  
Så här ser äkta boyfriend jeans it på mig. Just sayin Lindex, these hips don’t lie. 

Speaking of, jag var ju med på radio idag, på Myteriet (finns eventuellt på Arenan, har inte kollat pga klarar inte av att höra mig själv) och pratade om att vara tjock och glad. Och inte på ett sånt där fryntligt Augustus Glupsk-sätt utan på ett existensberättigat jag-är-inte-bara-min-kropp-sätt. 

Det är en sån komplex fråga det här med kropp och ideal och självkärlek. Det borde inte vara en fråga överhuvudtaget MEN nu är det ju det. Jag har aldrig sett mig sig själv som en aktivist, även om det är en fråga jag brinner för. Min kamp för min kropp har alltid varit högst personlig. En slags överlevnadsstrategi if you will.

Jag har bestämt att jag inte tänker be om ursäkt för min kropp längre, jag tänker inte gömma den längre, jag tänker inte skämmas för eller hata den längre. Jag har hatat min kropp så otroligt mycket, jag har späkt och misshandlat den och gått ner i vikt och inte blivit lyckligare och gått upp i vikt och inte blivit olyckligare. Jag har lagt ner så himla mycket tid på att hitta fel i mig själv. 

Men alltså. Det finns så sjuuukt mycket annat roligare att koncentrera sig på här i livet. Just nu t ex läser kag en biografi om Elisabeth I. Jag har inte tid att lägga ner energi på att hata mig själv för att jag är tjock. 

Tjock är inte lika med ful eller fel eller slampig eller lat eller dum eller ohälsosam. Tjock går inte automatiskt hand i hand med en massa andra egenskaper. Tjock är, precis som smal eller muskulös eller whatever, en slags legobit du kan pussla ihop med vilken annan egenskap du vill. OCH DU BESTÄMMER SJÄLV. Jag t ex, tycker jag är tjock och vacker och rolig och smart och snäll när det behövs och elak när det behövs.  

Och är det inte konstigt, att enbart den inställningen, räknas som aktivism? 

PS Känn dig inte dålig om du fortfarande inte gillar din kropp. Det är helt okej att vara onöjd liksom, det är inte underligt som världen ser ut. Jag är onöjd åtminstone en dag i veckan. Det är synd att det är så men du är inte svag på nåt sätt. Jag lovar. Det går dock att börja gilla sig själv lite mer, det lovar jag också.

Det är också okej att aktivt jobba för att se annorlunda ut, så klart. Känner man att man vill prioritera den tiden det krävs så är det också okej. Förvänta dig bara inte att alla andra vill prioritera likadant.

Annonser

27 thoughts on “Boyfriend jeans

  • Oj, tack! Det där betydde massor att höra/läsa, är så himla nervös över hur jag framställer mig själv.

   Gilla

 1. Jag tror att det inte har nån egentlig betydelse vilken storlek man har, missnöjet med det egna utseendet får man leva med ändå. Tänker inte gå in i någon debatt angående klädkedjornas ideal, de har alltid vänt sig till nån typ av ”normalt” utseende. Men vad är nu sen normalt? Tycker det är bra att man överväger sin egen upplevelse av jaget oberoende hur man ser ut och spelar med de kort som man har. En sak som jag dock lärt mig under mina 38 år är att lyckan aldrig ligger X antal kilo bort.

  Gilla

  • Du har så rätt, ingen oavsett storlek eller utseende, går ju fri från hets och ideal och normer. Och hur man än ser ut ska man ju faktiskt få gilla sig själv.

   Gilla

 2. Men Ellen du måst ju säg till på förhand om du ska va i raaadju! Men jag förlåter dig, dels för att du är mig så sabla kär, och dels för att det här inlägget var så förbannat bra. (Samt för att jag är säker på att avsnittet kan hittas på Arenan, annars hade jag harmast på riktigt. Gråtmejlar dig imorgon isf.)

  Gilla

  • Ursäkt ett: jag visste faktiskt inte om när det skulle sändas före exakt när det sändes. Ursäkt två: born and raised i Jante ✌🏼️ men TACK LINTSU! Du är också så sjukt braaaa!!

   Gilla

   • He e lune! Jag hittade, jag lyssnade, jag gillade. Och gillar ditt nyaste inlägg också, rantade lite om exakt samma sak på Twitter igår. Just det här att folk tar till ”men hälsan då” för att mellan raderna säga åt folk att nä, du kanske borde skämmas för dig själv ändå hörrödu. Sund inställning!

    Gilla

   • Oj måst besöka Twittro jär och se vad folk säger. Eller kanske inte. Ska man tänka på HÄLSAN så är det ibland bäst att undvika vissa saker.

    Gilla

   • Mmmhmm predika syster. Såg ingen konvo där, men sökte inte heller på det viset, men blev frustrerad på FB –> hence, Twitter. Som traditionen instruerar.

    Gilla

 3. Att vara tjock är väldigt svartvitt – det betyder enbart att man äter för mycket. Allt annat kan man bortse från. Det finns inget annat sätt att bli eller vara tjock på, det beror till 100% på att man äter mer än vad kroppen klarar av att förbränna. Man kan komma på bortförklaringar om man vill, men i sanningens namn finns det bara den enda orsaken.

  Gilla

  • Oj då, Lars har visst inte uppdaterat sej till detta årtusende då hen ännu sprider daterade uppfattningar, som ingen allmänbildad idag skulle påstå.
   Lars, Lars, Lars, din kommentar är totalt ute och cyklar.

   Gilla

 4. Efter såväl graviditet som mag/tarm/ämnesättningssjukdom +en operation har jag ju inte direkt gillat hur min mage ser ut…
  Men en dag låg 4-åringen med sitt huvud på min mage, gosade och njöt att få vara sin mamma näääära och utbrast:
  -”Mamma jag ääälskar min första lägenhet!!!”😀😀👍🏻😂😀😀
  Borde inte jag själv också älska min mage – som gett mig det finaste jag har!!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s