Långa lakan

12023081_10153274564499107_768216784_n

Köpte nya lakan på Ikea för födelsedagspengar jag fick av fammo. Trodde aldrig jag skulle bli så gammal att nya lakan är högsta fröjden att få till födelsedagen. Eller att jag skulle börja fundera på allvar på om det faktiskt finns en poäng i att mangla lakan. Ni som vet – är det en kvinnofälla (lol) utan nämnbara fördelar att mangla lakan eller boorde jag börja göra det? Det står nämligen en mangel nere i källaren tror jag och om ni säger att man får nån slags ny lakan-feelis av den så är jag beredd att testa. Jag älskar nämligen ny lakan-feelis. ÄLSKAR. Skulle jag ha råd skulle jag köpa egyptiska lakan med 3000 trådar varje dag och sova i nya varje kväll. Lakanen skulle så klart vara ekologiska och skänkas bort efter min natts användning, jag är ju inte galen. Men hur som helst. Mangling? Berätta gärna om ni har erfarenhet. Eftersom hushållsarbete inte något jag skulle nämna under hobbyer OCH jag är lat som en gris så vill jag inte ta risken att utföra något som inte lönar sig.

Nu fick jag plötsligt en flashback till mommos källare, där hon manglade lakan och det luktade lite fuktig potatis. Jag fick alltid hjälpa henne vika lakanen och hon var noggrann med att det skulle gå till på rätt sätt. Voj mommo, om du visste att allt var förgäves, här sitter en fullt vuxet barnbarn som aldrig manglar och mer liksom, stuvar in lakanen där de ryms än viker dem. Och när jag ändå sitter i biktstolen; jag stryker aldrig kläder. För jag äger inget strykjärn. Och även om jag hade ett skulle jag säkert aldrig använda det. Så usel är jag.

Men okej – mangel, yes or no?

Annonser

2 thoughts on “Långa lakan

 1. Saker som suger med att mangla:
  – Lakanen ska ju helst vara liite lite fuktiga, dvs. om man låter dem torka i två dagar, eventuellt bli skrynkliga, eftersom man inte har ett tillräckligt stor torkställ, så är det (tycker jag) omöjligt att få dem släta med mangeln. Så man har en ganska liten tidsmarginal då det är bra att mangla. Vattenspray funkar ibland – oftast int.
  – Det blir alltid någon skrynkla nånstans för att man (jag) int orkar vara tillräckligt petnoga med vikningen och inmatandet… Vilket föstör hela fiilisen med manglade lakan
  – Ikea-påslakan (åtminstone de jag har) går inte att mangla, eftersom de har sådanadär dumma plastknäppen i fotändan. Men om man inte använder knäppena kan man givetvis offra..

  Saker som är bra med att mangla:
  – Om man mot förmodan lyckas undvika punkterna ovan, så kan det ibland kännas som en nya-lakan-fiilis…. Om int all över-koncentration har fått en att tuppa av och man fullständigt skiter i hur släta ens lakan är.

  Men hey, prova för all del och se hur det känns! Det kanske bara är jag som suger 😀

  Gilla

  • oj, tack för ditt utförliga och mycket hjälpsamma svar! känns ju som ett lotteri det där, man KAN vinna en massa, men man kan också förlora en hel del. jag kanske helt enkelt bara borde prova?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s