Hej allmänheten,

vill bara förtydliga en sak. Jag tar inte illa upp om du säger ordet fet eller tjock framför mig. Du behöver inte ängsligt snegla mot mitt håll. Det är okej, jag är fullt medveten om att jag är tjock. Eller fet. Det är när du börjar snegla ängsligt och framför allt när du ursäktar ditt ordval eller försöker släta över som jag blir… Tja, jag skulle inte sträcka mig så långt så jag skulle säga ledsen, men lite trött kanske, för det är då du avslöjar vad du lägger för värde i ordet. Som att du just råkade kalla nån nåt fult. För det är inte fult att vara tjock. Det är lika fult som att vara smal. Tycker du att jag och andra tjocka är fula, ja då måste du ju få tycka det. Men jag vill att du ska fundera på varför du tycker det.

Och när vi ändå är in på ämnet; sluta säga ”nämen, du är ju inte tjock” om jag kallar mig själv det. För det är liksom lite samma grej, då sätter du lika med-tecken mellan tjock och ful. Kallar jag mig ful får du gärna protestera, men låt mig vara tjock.

Tack och hej.

Annonser

8 thoughts on “Hej allmänheten,

  1. Hej! Detta har inget med temat att göra, men jag gillar din blogg! Började i något skede hitta hit och jag tycker att den är smart, rolig och att det finns go-anda i den.

    Anna

    Gilla

  2. Min kommentar är ocksá helt orelaterad till din text ovan. Hittade hit via Linn och det första jag ság var din Läst-lista. Och där finns ju Lotta-böcker!!! Älsk pá det som man säger i várt grannland! Lotta är ju helt fantastisk, men det känns som om alla människor i hela världen glömt bort att hon finns förutom jag..!
    Nu ska jag fördjupa mig mer i din blogg, det här har ju börjat sá himla bra! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s