20 fakta om mig

Listan, bloggens bästa vän. Jag vaknade med en lätt flunssa-känsla imorse och har ingen extra energi över efter att ha jobbat, så då passar det bra med en lista. Linn hade listat 20 saker om sig själv och det tänkte jag också göra. En del av er kanske vet en del av det här redan men whatevz. Har inget bättre att blogga om.

 1. Jag har en väldigt grov jargong. Jag svär, pratar kroppsfunktioner och säger elaka saker om folk stup i kvarten. Kan nog dölja den här sidan också, men jag är ganska ouppfostrad sist och slutligen. Speciellt i samspel med nån vän som är likasinnad kan jag blir riktigt ful i mun.
 2. Jag har dock ett hjärta av guld. Lol, nej, men jag bryr mig ganska mycket om folk omkring mig och mår inte bra om inte andra mår bra. Det här är kanske inte sensationell fakta, för vem skulle erkänna motsatsen om sig själv? Ibland lämnar jag och fundera på nån kund som sett ledsen ut den dagen, kan inte skaka av mig folk.
 3. Däremot är jag urusel på att trösta och väljer ofta comic release-vägen ut ur såna situationer.
 4. Jag tar C-vitamin, D-vitamin, B-vitamin och magnesium dagligen. Har inte märkt nån skillnad, men c-vitaminerna är goda.
 5. Jag är dålig på att lägga ut pengar på praktiska saker och är dessutom dålig på att spara. Jag har behövt en ny dator i tre år t ex.
 6. Jag var full första gången när jag var tretton. Helt sanslöst, om Nora, min trettonåriga lillasyster skulle vara full idag skulle jag slå ihjäl henne. Men då tyckte jag ju att jag var vuxen.
 7. Jag blir jätteglad och jättesocial som full. Alltså verkligen bff med alla. Dessutom börjar jag tro att jag kan dansa skitsnyggt, vilket jag inte kan. Usch, får morkkis bara jag tänker på det. Drick med måtta, kids.
 8. Jag är inte den resande typen. Gillar att resa ibland, men när verkligen ingen dröm om att åka jorden runt eller backpacka i Indien. Inte för att jag inte tror det kunde vara intressant, men jag är så satan bekväm av mig. Vardag och vana, det är min melodi.
 9. Jag har nån gång blivit anklagad för att vara för ”folklig” och typ ”lättillgänglig”, att jag saknar udd. Må så vara, men jag hatar sammanhang där jag känner mig exkluderad pga inte bildad eller smart nog och försöker undvika att skapa såna sammanhang för andra.
 10. Trots att jag är värsta sortens trycka-upp-glasögonen-på-näsan-kind of besserwisser.
 11. Har i omgångar försökt sluta raka armhålorna men det slutar alltid med att jag rakar dem i alla fall. Tycker det är görsnyggt på andra, men blir så osäker på mig själv. Det är en av de jobbigaste grejerna med hur samhället ser på tjocka kvinnokroppar. En buske under armen på en smal, vit tjej signalerar medvetenhet och ett aktivt val, oavsett vad du tycker om kroppshår. Under en annan arm, en tjock arm eller en svart arm så är signalerna helt andra. Slarv, lathet och dålig hygien typ. Erkänn att det är så. En tjock kvinna måste signalera på alla andra sätt möjliga att hon tar hand om sin kropp och strävar efter att passa in i nå heteronorm för att ens ha en chans att accepteras.
 12. Jag avleds enkelt från ett ämne och om jag en gång kommer igång med en rant om något jag bryr mig om är det svårt att stoppa mig, se punkt elva.
 13. Jag tror inte på nån produkt som måste ha ett party för att säljas. Mary Kay, I’m talking to you.
 14. Jag byter dialekt helt beroende på vem jag pratar med. Det berättas fortfarande om när jag efter två timmar i Haparanda-Ikea köpte grovsnus på Ica på klingande norrländska. Jag skäms lite för detta.
 15. Älskar popkultur. Alltså verkligen älskar. Och fulkultur, läser skvallertidningar med stor förtjusning och dog lite av förtjusning över söndagens VMA med allt Kanye och Nicki vs Miley-gossip.
 16. Jag har nio tatueringar just nu. Har tatuerat över två jag hade tidigare, bl a min första som jag fick som konfirmationspresent som fjortonåring. Bästa med skilda föräldrar: chansen att man ska få tillgnällt sig saker som tatueringar vid fjorton års ålder ökar pga skuldkänslor.
 17. Min största last är nikotin och Coke zero.
 18. Om jag nånsin får barn ska de heta Karl-Oskar, Nils, Märta, Vera eller Peggy. Har dock inga planer på barn  i dagsläget, orkar knappt mata två katter. Men gud nåde er om ni stjäl mina barnnamn.
 19. Jag är för första gången på mycket länge kär i nån och han säger han är kär tillbaka. Det känns ganska kul, men lite ovant.
 20. Jag ser ord och text i olika färger och får olika känslor inför olika ord. Synestesi kallas det.
Annonser

16 thoughts on “20 fakta om mig

 1. Punkt elva är så förbannat BRA (fast dålig). Skriv mer om sånt!! Och jag blir avundsjuk på 20, avundas alltid de med synestesi, verkar så spännande. Visste inte att du var välsignad med det!

  Gilla

  • men linnea, det var du som lärde mig att det heter synetesi. true story! vi satt på friends och så sa jag nånting om att vissa ord bara är vissa färger eller nå och du ba ”yer a wizard, ellen”. nä, men trodde att alla hade det så fram tills att du upplyste mig. men det är kanske tre-fyra år sen. väldigt i början av vår vän-karriär.

   och tack! planerar skriva lite mer om ämnet.

   Gilla

 2. Hurra för punkt nitton – jag älskar att höra när folk är kära. Finns ju inget bättre än det? Så där överlag verkar du som en person jag skulle trivas väldigt väldigt bra med!

  Gilla

 3. Mycket igenkänning här. Punkt 13 måste jag kommentera särskilt eftersom du nämnde Mary Kay. Hade för några år sedan en sminkblogg och bloggade då en gång om Mary Kay i negativa ordalag (mamma hade varit på party och blivit rekommenderad, och köpt för dyra pengar då, alldeles för mörk foundation, superskimrande ögonskuggor som inte alls funkar på rynkiga ögonlock etc.) och herrejävlar det dök upp arga kommentarer typ ett år senare av folk som vägrade tro att försäljaren skulle ha gjort något fel och försökte skylla på sånt som att min mamma applicerade ögonskuggorna på fel sätt. WTF?! Ursäkta essän, behövde tydligen avreagera mig. Men JA, du har så rätt – det är något skumt med produkter som behöver partyn för att säljas. För att inte tala om den där sektliknande grejen kring vissa.

  Gilla

  • JAAA! Det är hela grejen med hierarkier inom säljarna och måndagsmöten och snacket om att det är så mycket mer än smink som gör mig galen just krig det märket. Känns som att folk är beredda att gå i döden för MK. Sen att de produkter jag testat varit nätt och jämnt halvbra men svindyra gör ju inte saken bättre.

   Gilla

 4. Haha! Fenomenal lista. Undrar: är du musikalisk? Har en teori om att folk som lätt får grepp om andra dialekter också är musikaliska, men det kan vara blahiblaha. Därför frågar jag.

  Och sen det där med Mary Kay. Jag testade en gång en matt-kräm som var så fantastisk att jag visste att jag måste ha en sån. Sen googlade jag och insåg att jag typ måste ta kontakt med nån privat åbobo för att få tag på en sån. Wtf?! Jag förträngde Mary Kay.

  Gilla

  • Njäe, jag skulle inte kalla mig själv musikalisk för jag är ganska så tondöv. Sjunger bedrövligt (men gärna). Men har enkelt att härma, eller hör en rytm i ur nån pratar ganska enkelt. Så jag vet inte. Det låter ju som en rimlig teori, så vill ju inte spräcka den 😀

   Ugh, alltså Mary Kay. Har i rättvisans namn inte testat så mycket, men det jag testat har inte känts värt priset och hypen. Har mest svårt för det där sektliknande.

   Gilla

 5. 11. Alltså, du har så rätt! Hundraprocentig HELL YES på det här!
  13. I beg to differ. Jag har varit på ett hemskt trevligt sexleksaksparty en gång. First class produkter. Men de där sminkkrämerna, doftljusen och kökspytsorna kan jag bra klara mig utan…
  19. Yay! Härligt!

  Gilla

  • Tack! Fint att du håller med, för jag tror inte alla fattar att det är ett privilegium att utmana normen. Slitna kläder är bara grunge om dom sitter på en tillräckligt rik och ”cool” människa liksom. Annars är de slitna kläder. Och okej, sexleksakerna kan jag tänka mig är kul. Men de säljs vi också utan party 😀

   Gilla

 6. Du är så bäst Ellen! Hade aldrig hört talas om Mary Key. Antar att jag inte är den typiska sminkkunden… Och Nils är förresten mitt barnnamn. Nils och Svea, men jag ska inte ha några så antar att det är okej.

  Gilla

 7. Såååå hög igenkänningsfaktor på nr 11! Är också fejt å fab och jag blir så stööööööörd på att smala ”kommer undan” med saker som inte jag gör. Önskar nog att jag var lite mera fab och försvarade min kroppsform mera, just nu vill jag lite i smyg be om ursäkt för min existens. ”Hej sori at ja e fejt, snälla tyck om me i alla fall”. Istället för att bara ”this is me, deal with it!”.

  Gilla

  • jag känner igen det där, det känns som att man så många gånger blir liksom lite mer ”snäll” med vissa grejer, för att man inte orkar försvara mer än en grej liksom. så störande känsla! man boorde ju bara vara, precis som du säger, deal with it!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s