Besvikelser

Under den kategorin i mitt liv kan jag nu bittert tillägga Tysklandsresa med jobbet. Gissa vem som blev matförgiftad/fick magsjuka ett halvt dygn innan hon skulle åka?

IMG_2914

This guy!

Är nu fysiskt återställd förutom en matthet i kroppen. Men psykiskt får jag nog deala med det här ett tag ännu. Den här sommaren som skulle bli sååå bra, började inte så super för mig. En stulen cykel och en missad Nürnbergvistelse. Om det här är nån jävla kosmisk karmakraft som försöker säga mig nåt, det är lugnt, jag fattar nu. Ska vara snäll och jätteglad och äcklig resten av livet. Bara skriva Facebookstatusar om ”det goda i livet”. HAHAHAHAHAHA.

Men nu har jag bittrat färdigt över det här. Den här sommaren kan nog bli bra ännu. Har ni tips på sommar- & turistmåsten i Österbotten? Det är ju ändå två månader tills jag har nån redig semester, så att turista i närmiljön fram tills dess vore väl nåt nytt. Hittills har jag tänkt att jag skulle bocka av Lostejn i Purmo och Nanoq. Speciellt om ni vet spökhus eller övergivna platser är jag idel öra. Men jag är nog ganska idel annars också. Typ godaste glassen, skönaste simstranden, hemligaste hångelstället, läschaste lavadansen. Ni fattar. Borde väl egentligen be Linn sammanställa den här listan i stil med Österbottningslistan, typ Grymma Sommar-österbotten för att verkligen få luskat ut alla smultronställen. Men vi provar utan henne.

IMG_2919

Vis gammal gumme-min möter Blossom-hår. #win

Jag kan ju förresten berätta om ett av mina tusen sidoprojekt – bring the scrunchie back. Går väl ganska bra vill jag påstå. Själv trivs jag ypperligt med en sån 90tals-relik i huvudet. Idag sportar jag en rosa och mönstrad lite mindre variant, men jag har en hel del olika, köpte en knippe för 20 cent styck på loppis häromsisten. Skonsamt för håret är det också, inget lugg här inte när man ska ha ner hästsvansen, istället är det som en Loreal-reklam (plus svettstela tinningar och panna). Sommarens stylingstips alltså. The scrunchie. Den som tipsar om bästa lokala sommarnöjet för en Österbottinng (och spare me sju broars sommarbilage-bullshit, jag vill ha INDIE-tips) kan få en på posten (jag hör redan de ödsliga kråkrona kraxa och tumbleweeden rulla förbi i kommentarsfältet, hehe).

Annonser

17 thoughts on “Besvikelser

 1. Åh gud, det samma hände mig när jag skulle till Amsterdam! Började spy som en gris kvällen före jag skulle iväg till flygfältet! 😐 Är bitter ännu idag. Men liiite bättre blir det med tiden…

  Gilla

 2. Scrunchies ÄR bra och inte bara snygg-bra. Sliter mindre på håret än elaka tunna skarpa hårband som en köper för 1.50 per knippe från H&M. Har dessvärre inte snubblat över nån guldgruva ännu men ett i svart sammet pryder just nu min handled. Känns mycket 90-taligt och prima (fast främst då det bärs i håret då, det här med scrunchie som armband vet jag inte om är en look jag direkt ser tjusningen i) även om lite färg onekligen känns festligare nu då jag ser bild på din rosa!

  Har förresten tweetat om samma projekt med samma benämning för några månader sen, haha! Alltså jag menar Eeeellen först George och sen scrunchies, lite genomskinligt va… *mallar upp sig* Nånä, great minds ju! 🙂 *klickar like*

  Gilla

 3. … Och tjugo minuter senare återvänder jag för att säga att neej jag glömde ju halva kommentaren, blev så sprallig av hårsnoddspratet att det helt föll bort från min hjärna att nee-a över utebliven Tysklandsresa. 😦 Tycker nog du har osjysst mycket otur nu, buttert. Och bedrövligt. Det klickar jag dislike på istället.

  Gilla

 4. Heh, jag hade gärna fått en scrunchie, så jag måste ju tipsa lite 😀
  Jättekyrkor har vi ju gott om – fråga någon lagom Nedervetil- eller Terjärv-bo om en bra en (jag har inte ännu fått exakta beskrivningar). Bra energier, vacker natur, och säkert andeväsen därtill 😛

  Jag rekommenderar också Emmes Retreat i Nedervetil stenhårt! Åk dit på någon meditation som ordnas, eller hyr en trädstuga (ja, alltså uppe i träden) över en helg och var lite AFK liksom!

  Och så kan man såklart komma till JÖUSSN och Soulmama’s Grill (alltså mitt kök) 😛 Fridfullt, enkelt.

  Gilla

 5. Men sugande! Jag har tänkt pricka in Replot, Kalajoki å Losten i sommar. Å Seinäjoki, de lär ha en, t.o.m. flera, bra restauranger där. Har höga förväntningar på mina semestermål.

  Gilla

 6. Ok Ellen, här kommer några tips på sakerattgöraiösterbottensommaren2014:
  – besök vasamuseerna kuntsi och tikanojas konsthem! Kuliga utställningar. Besök med fördel på söndag eftermiddag så ingår svenskspråkig guidning.
  – men alltså testa att cykla/bila/springa/annat valfritt färdmedel från typ jeppis till närpes. Ta med ett tält eller sov i bilen vetja. Besök kanske ett växthus (?) och stanna på små trevliga rastplatser.
  – Ok, sen är det ju ett måste att paddla kanot/kajak och OCH! Att fiska!
  – Fin sandstrand=ståorsand i måonäs
  -stora glassbollar från kiosk: kaffestugan i oravais
  – typ små festivaler i Vasa: hippicknick och vad allt annat de heter.

  Tacktack för suverän blogi, hoppas du får en skön sommar!

  Gilla

  • Tack för jättebra tips! Ska absolut besöka Kuntsi iaf, kan inte lova nåt om kajakpaddlingen pga inte så vildmarkslivlig av mig, men kanske det här är året jag överraskar mig själv 🙂 Tack tack!

   Gilla

 7. Urk alltså vilken besvikelse!!
  Och jaa – scrunchies! Jag har också en, svart sammet of course. 😀 Men ska absolut försöka söka upp en färgglad sommarvariant också. Väldigt tjusigt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s