12. Hepp! Dagens tv-tips.

Det här är svårt, för jag ser inte på nån serie som inte typ ”alla”  ser på (Girls, Downton Abbey, OITNB, Here comes Honey Bo Bo [hehe]), så jag har svårt att se att jag skulle kunna tipsa om nån ny serie. Men jag kan tipsa om två äldre serier istället, som inte går på TV längre, men som man kan hitta på ställen där de säljer DVD-boxar eller på internetställen de delar de gratis, ert val, no judgement. Och, som av olika anledningar tåls att se igen. Och som båda två utspelar sig i high school-miljö – den bästa miljön.

Först och främst Bevery Hills – orginialversionen då. Jag är inne på säsong tre själv som bäst nu och serien är sjukt präktig och extremt irriterande så kan man med behållning se på den tack vare the fäshiön. Perfekta tvättar på 501orna, scarfs i håren, upprullade tshirtärmar, sammetsklänningar och lackskor, magtröjor (på tjejer OCH killar) byxdressar som skär in i röven på det där snygga sättet (jo, det är möjligt), djupa ryggskärningar spetsblusar, axelvaddar, stormönstrade skjortor, bruna läppstift och James Dean-frillor. Mmm.

Och sen då, Veronica Mars, som jag också nämnt här tidigare. Där är kanske klädbiten inte så inspirerande (tidigt 2000-tal var inte vackert) men det är så bra på alla andra sätt. Fantastiskt roligt, bra skådisar, väl skrivna roller, spännande mysterier, samhällskritik och en stor dos high school. Dessutom kommer en VR-långfilm i vår, så det kan vara dags att fräscha upp din Veronica Mars-kunskap.

(Sen måste jag bara inflika Buffy the Vampire Slayer, världens bästa high school-serie!)

Annonser

5 thoughts on “12. Hepp! Dagens tv-tips.

  1. alltså, eller hur! hatar att jag är född 1987 (som du, visst?) och inte 1977, och därför tvingades genomlida tonåren i det fulaste modet i historien. metallic, långa jeanskjolar (URGH), blålila läppglans, streck till ögonbryn och fulblommigaklänningar med trådsmala axelband. nej fy sjutton! tacka vet jag 80- och 90-talsmode!

    Gilla

    • haha 😀 fast jag lovar, för långa bootcut-jeans och kavajväst över t-shirt (som är veronica mars uniform typ) får väl en revival om sisådär 10-20 år och då tycker alla yngre kids att vi hade tur. gräset är ju som bekant grönare osv

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s